Šoninės troškinys - galiūnas
Ruduo - troškinių sezonas. Tad atėjus į Lietuvą šaltesniems ir ilgiems vakarams, nuotaika pasirengęs pakelti šoninės troškinys - galiūnas.
INGRIDIENTAI
500 gramų kiaulienos šoninės
250 mililitrų sultinio
120 mililitrų raudono vyno
25 mililitrų acto
25 mililitrų aliejaus
0,5 šaukšt. cukraus
5 gramai malto imbiero
2,5 gramo saldžios paprikos miltelių
2 vnt. saldžių svogūnų
4 vnt. morkų
4 vnt. česnako skiltelės
Savo nuožiūra įdėkite druskos, prieskonių, juodųjų pipirų.
GARNYRAS
Šviežios bulvės, druska, pipirai, sviestas.
PARUOŠIMAS
Įtrinti šoninę prieskoniais be gailesčio. Tada įdėti į 130 laipsnių įkaitintą orkaitę, kol išorė taps apskrudus, o vidus iškepęs bei sultingas. Kepti apie 1,5 valandos.
Į didelį puodą supilti sultinį, berti maltą papriką, imbierą, cukrų, pilti actą, vyną, sojos padažą ir aliejų. Šoninę supjaustyti gabalėliais, sudėti į puodą ir užvirinti. Virti vidutiniam karščiui esant, vis pamaišant apie 20 minučių, atidengus puodą.
Bulves virti ne iki galo, kad butų kietos, apyžalės, tada supjaustyti ir apkepti įkaitintoje keptuvėje su aliejumi, druskyte ir pipiriukais. Šoninės troškinį patiekti ant stalo su keptais bulvių griežinėliais. Patiekalą galima apibarstyti žalumynais.