,,Maduros" (kepti saldūs bananai)

Įkelta 2020/10/12

   Minkštutis vidurys ir trapūs kraštai, saldūs kepti bananai dar vadinami maduromis, patiekiami kaip garnyras visose Karibuose ir Lotynų Amerikoje. Bananai bręsdami keičia spalvą: žali ir neprinokę jie būna tvirti, paskui gelsta, o galiausiai - juoduoja. Laikui bėgant jie išsiskiria daug cukraus. Saldžiausioms maduroms naudokite pajuodusius bananus - jie turi daugiausiai cukraus ir duos daugiau karamelizuoto rezultato. Jei parduotuvėje galite rasti tik geltonų, nusipirkite juos iš anksto ir būkite pasirengę laukti daugiau nei savaitę, kol jie visiškai subręs. Patikėkite, jie to tikrai verti.

 

INGRIDIENTAI

   2 labai prinokę, pajuodę bananai.

   Kepimui skirtas aliejus, pavyzdžiui, augalinis arba rapsų.

 

PARUOŠIMAS

   Peiliu perpjaukite išilgai banano žievelę, atsargiai venkite įpjovimo į minkštimą. Pašalinkite žievelę ir išmeskite. Supjaustykite bananus skersai kampu į pusantro centimetro storio gabalėlius (apie 12 vienetų gabalėlių). Didelėje keptuvėje kaitinkite aliejų iki virimo temperatūros. Jis turi gerokai apsemti bananų griežinėlius. Kai aliejus užvirs, įpilkite pusę supjaustytų bananų ir kepkite iki auksinės rudos spalvos, vieną kartą apversdami kas 2–3 minutes. Bananai turi būti karamelizuoti ir kraštuose šiek tiek traškūs, bet viduryje vis tiek minkšti. Kiaurasamčiu perkelkite maduras į popieriniais rankšluosčiais išklotą lėkštelę, kad nutekėtų aliejus. Nusausintus griežinėlius nuimti nuo popieriaus ir sudėti į naują lėkštelę. Pakartokite su likusiais supjaustytais bananais tą patį. Patiekite iškart.

Straipsnio autorius: tikonetiko.lt